KOHTAAMISPAIKAT

Perhekeskuksen kohtaamispaikka

Kohtaamispaikka on paikalliset toimijat yhteen kokoava fyysinen toimintatila ja/tai toimintaa toteuttava yhteistyöverkosto. Toiminnan tavoitteena on lasten ja perheiden terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Toimintaa voivat olla toteuttamassa eri arvo- ja kulttuurilähtökohdista tulevat toimijat, jotka edistävät kohtaamispaikan tavoitteita. Kohtaamispaikkatoiminnassa noudatetaan sitä varten laadittuja kriteerejä.

Perhekeskuksen kohtaamispaikan kriteerit (tulossa)

 

Perheet keskiöön!

on Lastensuojelun keskusliiton koordinoima hanke, jonka tavoitteena on kiinnittää järjestöjen tarjoama tuki ja palvelut osaksi perhekeskustoimintaa. Hankkeessa kehitetään erityisesti järjestölähtöisten kohtaamispaikkojen toimintaa ja arviointia. Ota yhteyttä Pohjois-Savon omaan järjestöagenttiin ja kysy lisää!

Järjestöagentti, Pohjois-Savo
Iisalmen MLL / Sinikka Roth
sinikka.roth@perheentalo.fi
040 743 1773
Lastensuojelun Keskusliitto, Perheet keskiöön! -hanke

 

Saavutettavuusopas

Kuinka kehittää kaikille lapsille ja perheille saavutettavaa ja esteetöntä kohtaamispaikkaa? Mitä seikkoja tulisi muistaa? Valpas-hanke on yhteistyössä Savaksen Lastu-hankkeen kanssa koonnut saavutettavuusoppaan avuksi Perheentalojen kehittämiseen. Oppaan tarkoituksena on auttaa Perheentaloja kehittämään tilojaan ja toimintaansa kaikille perheille soveltuviksi, ja sitä voi käyttää tarkistuslistan tapaan. Opasta voivat hyödyntää kaikki avointa kohtaamispaikkaa kehittävät ja käynnistävät toimijat.

 

Saavutettavuusopas

 

 

 

 

 

 

 

Kuntakohtaiset kohtaamispaikat

Tutustu kuntakohtaisiin kohtaamispaikkoihin täältä.