Perhehoidon maakunnallisen yhteiskehittämisen päätösjuhla

28.11.2018 | klo 10:00:00 - 15:00:00 Tapahtumapaikka, Maakuntasali, Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu1, 70110 KUOPIO

POHJOIS-SAVON PERHEHOIDON MAAKUNNALLINEN OHJAUSMALLITYÖSKENTELY LAPE-HANKKEESSA PÄÄTTYY. MITÄ ME SAIMME YHDESSÄ AIKAAN?                 

TULE KUUNTELEMAAN JA KESKUSTELEMAAN

Juhlimme yhdessä tähänastisen kehittämistyön aikaansaannosta ja toivomme, että tulet kuulemaan, mitä olemme saaneet aikaan ja keskustelemaan, miten jatkamme tästä eteenpäin?

Aika: 28.11.2018 klo 10.00-15.00
Paikka: Maakuntasali, Pohjois-Savon liitto, Sepänkatu 1
Lämpimästi tervetuloa! Kutsu on tarkoitettu kaikille sijaishuollosta kiinnostuneille.

Terveisin,

Jaana Pynnönen, kehittämispäällikkö Pesäpuu ry
Laura Nyyssönen, lastensuojelun kehittämisasiantuntija, LAPE-hanke, Kuopion kaupunki

Taustaa

Pohjois-Savossa sijaisperheissä elää noin 300 lasta. Perhehoito on ollut ensisijainen lastensuojelun sijaishuollon muoto vuodesta 2012. Koti on lapselle luonnollinen kasvuympäristö ja perheeseen kuuluminen on jokaisen lapsen perusoikeus. Pohjois-Savossa on ollut vahva tahtotila perhehoidon vahvistamiselle ja kehittämistyötä on tehty paljon viimeisen kahden vuosikymmenen ajan.

LAPE-kehittämistyössä vv. 2017-2018 tavoitteenamme on ollut luoda maakuntaan yhtenäinen perhehoidon ohjausmalli. Yhteiskehittämispäivät, joihin on osallistunut kokemusasiantuntijoita, sijaisvanhempia, sosiaalityöntekijöitä ja muita perhehoidossa työskenteleviä, ovat mahdollistaneet tiedon ja kokemusten jakamisen yhteisen ymmärryksen luomiseksi, millaista on hyvä perhehoito. Vuoden aikana olemme kokoontuneet kahdeksan kertaa ja lähestyneet aihetta eri teemoista käsin. Olemme tavanneet sijoitettuja nuoria, sijoitettujen lasten vanhempia, sijaisvanhempia sekä sijaishuollossa työtä tekeviä työntekijöitä. Nyt on aika jakaa työn tuloksia!

Kuvat ja videot